De Bright Online Language Test: direct inzicht in taalvaardigheid


De Bright Online Language Test in het kort

  • Test de taalvaardigheid
  • Werkt op alle PC’s en tablets
  • Twee rondes van elk 60 tot 80 vragen
  • Bestellen, inloggen, aan de slag!
  • Mogelijkheid tot pauzeren
  • Score van 0,5-5, te vertalen naar ERK
 

Zo werkt de Bright Online Language Test


De Bright Online Taaltest bestaat uit twee onderdelen van ieder ongeveer 30 tot 45 minuten. Het eerste gedeelte bestaat uit 60 tot 80 multiple choice vragen, met elk drie of vier keuzemogelijkheden. Het tweede gedeelte van de test bevat 60 tot 80 luistervragen, waarbij de deelnemer kiest uit drie antwoorden. De vragen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en testen onder andere vocabulaire, syntax en verbuigingen.
U kunt de test uitbreiden met een mondelinge taaltest, om ook de spreekvaardigheid te kunnen toetsen. Zo heeft u een compleet beeld van de taalvaardigheid van uw medewerkers of sollicitanten. Wij kunnen u ook van dienst zijn met een taalaudit. Hiermee inventariseren wij voor een afdeling of specifieke functie het wenselijke of noodzakelijke niveau van taalvaardigheid.


Direct inzicht in de score en eventuele verbeterpunten

Direct na het maken van de test ontvangt de deelnemer een rapport met de uitslag van de test. De scores lopen van 0.5-5 en zijn te vertalen naar de normen van het ERK, oftewel het European Framework for Reference Languages. Dit is een referentiekader dat beschrijft wat iemand, bij een bepaald taalvaardigheidsniveau, welke taalgebonden taken de medewerker kan vervullen. Indien nodig kan de sollicitant of medewerker door middel van taaltraining gericht werken aan snelle verbetering.

 

Bright toegespitst op uw specifieke sector


Naast algemene testen zijn er ook testen voor specifieke sectoren en doelgroepen, zoals: bancair, financieel, secretarieel, militair en luchtvaart. Bovendien kunnen voor individuele opdrachtgevers ook maatwerktesten worden ontwikkeld.

Bestel de Bright Online Language Test in onze webshop
of laat uw eigen managementplatform inrichten

U bestelt de Bright Online Language Test eenvoudig in onze webshop. Na bestelling ontvangt u spoedig per e-mail inlogcodes. Met deze inlogcodes kunt u direct de taaltest gaan maken.

Speciaal voor overheidsinstellingen en bedrijven die behoefte hebben aan het op grotere schaal afnemen van taaltesten, bieden wij de mogelijkheid om uw eigen managementplatform te laten inrichten. Zo kunt u zelf eenvoudig taaltesten klaarzetten, kandidaten uitnodigen, scores monitoren, rapporten uitdraaien en concrete verbeterpunten aandragen. Heeft u interesse in een eigen managementplatform? Neemt u dan contact met ons op via het online contactformulier of bel met telefoonnummer 078 – 6449760


Naar de webshop
 

Snel navigeren naar andere diensten van Bright Language:

Taaltrainingen

In samenwerking met Elycio Talen (ISO 9001 & CEDEO gecertificeerd) biedt Bright Language ook professionele taaltrainingen als aanvulling op de taalassessments. Onder begeleiding van een ervaren trainer krijgt u individueel, in groepen, op bedrijfslocatie of per e-learning taaltraining.

Meer informatie

Mondelinge taalassessments

Met de Bright Online Language Test toetst u eenvoudig en effectief online de schrijf- en luistervaardigheid van een medewerker of sollicitant. Optioneel kunt u ervoor kiezen om de test aan te vullen met een professionele spreekvaardigheidstest. Wij bieden deze mondelinge taaltest eveneens als opzichzelfstaande toets aan.

Meer informatie

Taalassessments op maat

Naast gestandaardiseerde taalassessments, kan Bright Language (in samenwerking met Elycio Talen) ook een taaltoets volledig op maat ontwikkelen. Wij inventariseren middels een taalaudit exact over welke taalcompetenties een professional binnen een specifieke functie dient te beschikken en ontwerpen een taalassessment dat perfect inzichtelijk maakt of een medewerker of sollicitant over het gewenste taalniveau beschikt voor de functie. Zo niet, dan maken wij inzichtelijk hoeveel behoefte er aan verdere training bestaat. Zo beslist u eenvoudiger over investeringen in beoogd of bestaand personeel!

Meer informatie